Afmetingen

Merken

Type

Draad

Smering

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een GE stangkop?

GE stangkoppen zijn radiale stangkoppen met of zonder afdichtingen, al dan niet gegroefd, ontworpen voor wisselende hoge belastingen en schokbelastingen.

Wat zijn de verschillende typen GE stangkoppen?

  • GE..E/ES stangkoppen zijn gegroefde, niet-afgedichte, staal-op-staal radiale stangkoppen. Ze hebben smering nodig (gat op de buitenring) en zijn bestand tegen temperaturen van -60 tot +200°C. De binnen- en buitenring zijn gehard. Dit type stangkop wordt vooral gebruikt in hydraulische cilinders, bouwmachines en weg- en zeetransportvoertuigen.
  • GE..ES/2RS stangkoppen hebben dezelfde eigenschappen als "GE..E/ES" type stangkoppen, behalve dat ze afgedicht zijn. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -60 tot +130°C.
  • GE..SB stangkoppen hebben een combinatie van stalen en bronzen glijvlakken. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -60 tot +250°C en moeten gesmeerd worden. Ze worden vaak gebruikt op drukmachines, verpakkingsmachines en transport- en sorteermachines.
  • GE...CP stangkoppen zijn zwaarbelaste radiale glijlagers met glijvlakken in hard chroom/PTFE. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +130°C en hebben geen smering nodig. De binnenring is gehard, maar de buitenring niet. Ze worden vooral gebruikt in de bouw van zware machines, hefapparatuur, kranen en hefbruggen.
  • GE..SP stangkoppen zijn niet-afgedichte radiale stangkoppen met stalen/PTFE glijvlakken. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +200°C en vereisen geen onderhoud. Ze worden meestal gebruikt op verpakkingsmachines, hefapparatuur en drukpersen.
  • GE...C stangkoppen zijn onderhoudsvrije, niet-afgedichte radiale stangkoppen. De glijvlakken van deze stangkoppen zijn gemaakt van hard chroom en PTFE en ze zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +200°C. De buitenring van dit stangkop, gemaakt van staal en PTFE-textielvezel, glijdt over de geharde binnenring. Onder normale bedrijfsomstandigheden is dit stangkop geschikt voor hydraulische cilinderzuigers en hefapparatuur in het algemeen.
  • GE. ET 2RS stangkoppen zijn onderhoudsvrije radiale stangkoppen met afdichtingen. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +130°C. De glijvlakken zijn gemaakt van hard chroom en PTFE. De binnen- en buitenring zijn gehard. De buitenring heeft een axiale sleuf voor speciale montagemogelijkheden. De technische kenmerken zijn dezelfde als voor de types "GE..C", maar met verbeterde prestaties.