Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een kogeltaatslager?

Een drukkogellager is een type lager met een specifiek gebruik. Het wordt in veel machines gebruikt. Ze zijn meestal gemaakt van staal en zijn ontworpen om alleen axiale en lichte belastingen te dragen, in tegenstelling tot naald- of rollagers.

Drukkogellagers bestaan uit scheidbare onderdelen zoals de asschijf, de huisvestingsschijf en de kogelkooi. Er zijn twee soorten drukkogellagers:

  • Een richting stuwkracht kogellagers: deze hebben een rij kogels en ondersteunen axiale belastingen in slechts een richting.
  • Drukkogellagers met twee richtingen: deze hebben een dubbele rij kogels en kunnen axiale belastingen in beide richtingen opnemen. Dit lager heeft een asschijf, twee behuizingsschijven en twee kogelkooien.

Hoe werken kogeltaatslager ?

Druklagers werken met kogels die tussen twee gegroefde ringen draaien. De kogels worden op hun plaats gehouden door een kooi en de ringen zijn meestal gemaakt van staal of messing. De belasting wordt overgebracht van de as naar de behuizing door de kogels, die gesmeerd moeten worden om slijtage tot een minimum te beperken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een kogeltaatslager ?

Drukkogellagers bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten lagers, zoals een grotere weerstand tegen axiale belasting en slijtage. Ze zijn ook relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden.

Ze zijn echter niet bestand tegen radiale belastingen en moeten een bepaalde minimale axiale belasting ondergaan om correct te kunnen werken.

Hoe kies je een kogeltaatslager ?

Bij het kiezen van een drukkogellager is het belangrijk om na te denken over de toepassing waarvoor het gebruikt zal worden. Factoren om rekening mee te houden zijn maximale belasting, bedrijfssnelheid en omgevingstemperatuur. Het is ook belangrijk om de juiste maat en het juiste type lager te kiezen voor je toepassing.

Drukkogellagers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en types. Eenrijige drukkogellagers zijn het meest voorkomende type en zijn geschikt voor gemiddelde belastingen en snelheden. Drukkogellagers met dubbele rij kunnen hogere belastingen aan, maar worden niet vaak gebruikt.

Voor dit type product vind je grote merken op onze site, zoals : JTEKT,SKF, ZEN, FAG, NTN, TIMKEN et NSK.

Vind uw kogellager op 123Kogellager

123Kogellager is de ideale site om een drukkogellager te kopen. U kunt ze zoeken via de zoekbalk of met behulp van de filters, waarmee u ze kunt sorteren op basis van hun afmetingen (buitendiameter, binnendiameter en dikte), hun merk of andere technische kenmerken in verband met het product.

123Kogellager is de referentie voor lagers. Een ruime keuze aan maten en types tegen zeer goede prijzen. Een grote voorraad producten en technische onderdelen, een breed assortiment. Snelle levering en beschikbare klantenservice en goed advies.