Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is vet?

Vet is een soort smeermiddel dat wordt gebruikt om de wrijving tussen bewegende delen te verminderen. Het is een viskeus, halfvast product dat op lagers of andere mechanische onderdelen wordt aangebracht om de goede werking ervan te garanderen. De belangrijkste functie van vet is een barrière te vormen tussen het oppervlak van het te smeren onderdeel en de omgeving. Het voorkomt dus corrosie en helpt slijtage te verminderen.

Vet is gewoonlijk samengesteld uit een basisolie, een verdikkingsmiddel en een reeks additieven. De basisolie helpt de lageroppervlakken te smeren en het verdikkingsmiddel zorgt voor een consistente consistentie en viscositeit. De additieven kunnen verschillende eigenschappen bezitten, zoals antislijtage, extreme druk, weerstand tegen oxidatie en belastbaarheid.

Waarom is smering belangrijk?

U moet uw verschillende mechanische onderdelen invetten omdat dit een anti-slijtage en anti-oxidant behandeling biedt. Dit vermindert de wrijving tussen de bewegende delen. Daardoor zal uw montage beter werken en langer meegaan. Vet is nuttig bij alle toepassingen waarbij beweging en hoge belastingen of temperaturen een rol spelen.

Tegenwoordig is er een veelheid van verschillende vetten om aan alle behoeften te voldoen. Hieronder volgt een niet-limitatieve lijst:

  • Universeel vet
  • Mechanisch vet
  • Industrieel vet
  • Landbouwvet
  • Scheepsvet

Wat zijn de gevolgen van een slecht gesmeerd lager?

De gevolgen van een slecht gesmeerd lager kunnen ernstig zijn. De belangrijkste problemen zijn verhoogde slijtage en wrijving, en een kortere levensduur van de lagers. Een slecht gesmeerd lager kan ook oververhitting en vastlopen veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld gevaarlijk zijn voor wiellagers van motorfietsen. Het is belangrijk te weten dat 36٪ van de voortijdige lagerschades te wijten zijn aan onvoldoende smering.

Hoe vaak moet ik mijn onderdelen smeren?

De frequentie waarmee u uw onderdelen moet smeren hangt af van de bedrijfsomstandigheden. Het is bijvoorbeeld absoluut noodzakelijk om de lagers bij de montage in te vetten. En daarna kan het nodig zijn het lager naar behoefte of om de paar maanden met vet te onderhouden.

Vind vetten, smeermiddelen en lossingsmiddelen voor uw mechanische onderdelen bij 123Kogellager

Bij 123Kogellager vindt u vet, WD40, smeermiddel en afdichtingsmiddel voor uw lagers of andere mechanische onderdelen. Er zijn verschillende soorten, dus u kunt het product kiezen dat het beste bij u past en het aan uw mandje toevoegen. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice als u niet zeker weet wat u moet bestellen of als u gewoon advies nodig hebt.

123Kogellager is de beste keuze voor vetten, smeermiddelen en lossingsmiddelen! Wij hebben een ruime keuze aan producten tegen de beste prijzen, een snelle levering en een attente en beschikbare klantenservice. U kunt er zeker van zijn dat u het juiste product vindt voor uw behoeften en dat u tevreden zult zijn met onze producten en service.