Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een GX  stangkop?

GX-stangkoppen zijn gegroefde of vlakke axiale stangkoppen met een scheidbare asrand en huisrand. Ze kunnen eenrichtingsbelastingen opnemen, zowel axiaal als radiaal, en kunnen kegelrollagers uit de 320..-serie vervangen.

Er zijn drie typen GX stangkoppen:

  • GX..S stangkoppen, die gegroefd zijn en een inwendige diameter hebben die kan variëren van 10 mm tot 200 mm. De glijvlakcombinatie is staal/staal. Bij dit stangkoppen zijn de asrand en huisrand gehard. Ze moeten gesmeerd worden en zijn bestand tegen temperaturen van -60 tot +200°C.
  • GX..CP stangkoppen zijn axiale stangkoppen zonder groeven met een combinatie van hardchroom/PTFE glijvlakken. De binnendiameter loopt van 10 tot 360 mm. Voor dit type gewrichtslager is geen smering nodig. Deze stangkoppen zijn geschikt voor hoge belastingen, maar met minimale beweging. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -50 tot +150°C. Als de kroondiameter van de behuizing echter groter is dan 160 mm, wordt deze niet gehard.
  • GX..SP stangkoppen zijn axiale stangkoppen zonder groeven met een combinatie van stalen/PTFE glijvlakken. De binnendiameter van deze stangkoppen kan variëren van 10 mm tot 200 mm. Deze stangkoppen hebben geen smering nodig en zijn bestand tegen temperaturen van -40°C tot 150°C. In combinatie met radiale stangkoppen kunnen ze radiale en axiale belastingen in beide richtingen opnemen.