Afmetingen

Merken

Type

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een PAP glijlager ?

Een PAP glijlager is een ring die hoofdzakelijk bestaat uit een raamwerk van staal, poreus brons en PTFE. Het wordt gebruikt om oscillatie, rotatie en schuiven op een bevestiging mogelijk te maken. Het wordt ook gebruikt om radiale krachten te absorberen en over te brengen. Deze producten worden hoofdzakelijk gemonteerd op voertuigen, landbouwmachines, textielmachines, drukmachines, enz.

De voordelen van het gebruik van dit type glijlager zijn :

  • het montagegemak
  • hoge belastbaarheid (140 N/mm²)
  • zijn gebruikstemperatuur (van -195°C tot +280°C)
  • chemische weerstand
  • zijn ondoordringbaarheid voor water en olie

Wat zijn de verschillende soorten PAP glijlagers?

Er zijn tal van gewone bussen die aan de huidige normen voldoen. In dit assortiment vindt u voornamelijk glijbussen van het type "PAP", maar u moet weten dat we ook een pagina hebben voor glijlagers met kraag PAF.

PAP glijlagers hebben een sleuf in de lengterichting om de montage te vergemakkelijken. U kunt twee categorieën materialen onderscheiden. De eerste materiaalcategorie is P1. Dit type bus wordt gebruikt voor droge toepassingen waar smering en onderhoud niet nodig zijn. De tweede materiaalcategorie is P2. Dit is voor toepassingen die een onderhoudsarme smering vereisen.

Binnen deze twee categorieën zijn de meest voorkomende materialen :

  • P10 : Het is een van de meest gebruikte materialen. Zoals gezegd is het onderhoudsvrij en kan het droog worden gebruikt. Het kan ook worden gebruikt in contact met vloeibaar smeermiddel. Het is echter niet raadzaam vet te gebruiken bij dit soort materiaal. Het is ook belangrijk om te weten dat het lood bevat. Het is daarom niet geschikt voor gebruik in de levensmiddelenindustrie.
  • P11 : Dit materiaal heeft dezelfde kenmerken als de hierboven beschreven P10. Het belangrijkste verschil is dat het antimagnetisch is.
  • P14 : Dit materiaal heeft dezelfde kenmerken als P10. Het kan echter niet in water worden gebruikt en bevat geen lood.
  • P20 : Dit materiaal wordt gebruikt in toepassingen die een vloeibare of vetsmering vereisen met weinig onderhoud. De glijlagers van deze categorie hebben dus een smeergat en een binnendiameter met een kuiltje. Dit materiaal bevat lood en is daarom niet geschikt voor contact met voedsel.

Hoe kies je een PAP glijlager ?

Om het product te kiezen dat u nodig hebt, is het noodzakelijk om de afmetingen ervan op te nemen. U moet de binnendiameter, de buitendiameter en de lengte weten. Het is ook belangrijk te weten in welke omgeving de glijlager zal worden gemonteerd en wat de beperkingen zullen zijn. Als u bijvoorbeeld weet dat uw glijlager in contact zal komen met levensmiddelen, kunt u het beste zoeken naar P14-materiaal. Als u de afmetingen die u nodig hebt op onze site vindt, maar het gewenste materiaal is niet beschikbaar, neem dan contact met ons op, zodat we het aan onze fabrikanten kunnen vragen.

Vind uw PAP glijlager op 123Kogellager

De website van 123Kogellager biedt een ruime keuze aan kwaliteitstoebehoren, waaronder glijbussen, om aan uw behoeften en beperkingen te voldoen. U kunt zoeken door de verschillende essentiële criteria te filteren om te vinden wat zowel bij uw budget als bij uw montagevereisten past! Wij bieden snelle levertijden dankzij onze uitgebreide voorraad. Als u een probleem hebt en specifieke informatie nodig hebt om uw bestelling te plaatsen, zal onze klantenservice u graag helpen. Onze klanten kunnen ons per e-mail of telefoon bereiken van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 19:00 uur.