Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een rollenkooi?

De rolkooi bestaat uit een stalen kooi en verschillende rollen. De rollen worden in de kooi gehouden, die geen binnen- of buitenring heeft. Dit type lager kan worden gebruikt in toepassingen waarbij de as en de behuizing als loopbaan kunnen dienen. Lagers van dit type kunnen hoge radiale belastingen opnemen door het grotere contactoppervlak van de rollen in vergelijking met de kogels of naalden. De kooi kan dus hoge belastingen opnemen.

Wat zijn de voordelen van een rollenkooi?

Zoals gezegd is het belangrijkste kenmerk van rolkooien hun hoge belastbaarheid. In vergelijking met naaldkooien hebben de rollen een grotere diameter, waardoor de kooi nog hogere belastingen kan dragen.

Hoe herken je de juiste rollenkooi?

Om de juiste rolkooi te bepalen, is het belangrijk de nodige afmetingen op te meten. Deze omvatten de binnendiameter, buitendiameter en dikte van de kooi. Als deze afmetingen moeilijk rechtstreeks op het werkstuk te meten zijn, raden wij u aan een schuifmaat te gebruiken om nauwkeurige metingen te verkrijgen door de afmetingen op de montage te nemen. Hiervoor kunt u meten :

  • De buitendiameter van je as, deze komt overeen met de binnendiameter van je kooi.
  • De binnendiameter van je boring, deze zal overeenkomen met de buitendiameter van je kooi.
  • De beschikbare lengte van je assemblage, deze zal overeenkomen met de "dikte" van je kooi.

Vind uw rollenkooi op 123Kogellager

Bij 123Kogellager kunt u terecht voor al uw lagerbehoeften. Met een brede selectie van kogellagers, naaldlagers en rollagers in voorraad van toonaangevende merken, kunt u de perfecte oplossing vinden voor elke toepassing. Wij streven ernaar u de best mogelijke service te bieden, of het nu gaat om verzendtijd, levertijd, klantenservice, productkwaliteit of prijs. Met 123Kogellager is het vinden van het juiste lager voor uw machine of project nog nooit zo eenvoudig geweest.