Afmetingen

Materiaal

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een Touwverbinding?

Het is een O-ring afdichting, die een ronde of vierkante doorsnede kan hebben, verkocht per meter en gebruikt voor het afdichten van metalen onderdelen in statische toepassingen. Dit product wordt regelmatig aangetroffen in toepassingen zoals: de assemblage van grote buizen, de afdichting van een deksel, een deksel of een tank, enz. 

Waarom kiezen voor een touwafdichting in plaats van traditionele O-ringen?

Een van de belangrijkste voordelen is de flexibiliteit. De touwafdichting kan gemakkelijk buigen en zich aanpassen aan elke vorm, waardoor hij perfect is voor moeilijke of onregelmatig gevormde verbindingen. Bovendien kunnen afdichtingskoorden voor statische toepassingen eenvoudig op elke gewenste lengte worden afgesneden, waardoor de noodzaak voor extra materialen of dure aangepaste bestellingen wordt geëlimineerd. Om de uiteinden van dit product te verlijmen, raden wij aan een Loctite-lijm te gebruiken die specifiek is voor elastomeren.

Wat zijn de verschillende soorten O-ring afdichting per meter?

Er zijn twee profielen van touwafdichtingen. Deze producten zijn verkrijgbaar met een ronde of vierkante doorsnede. Deze verbindingen kunnen ook uit verschillende materialen bestaan. De voornaamste gebruikte materialen zijn de volgende:

  • Nitrilrubber (NBR) wordt hoofdzakelijk gebruikt voor contact met oliën en koolwaterstoffen van -40°C tot +110°C. Dit model is ook geschikt voor water.
  • FPM wordt ook aanbevolen voor gebruik in contact met oliën en koolwaterstoffen. Het is meer geschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen, aangezien het bestand is tegen temperaturen van -20°C tot +200°C.
  • EPDM wordt vaak gebruikt in contact met minerale remvloeistof en water. Qua temperatuur is hij bestand tegen temperaturen van -50 °C tot +150 °C.

Hoe kiest u uw O-ring afdichting de meter?

Wanneer u O-ringen per meter koopt, moet u de vorm en grootte van de dwarsdoorsnede, ook wel dikte genoemd, vaststellen. U kunt ook de hardheid en het materiaal kiezen. Shore hardheid is een maat voor de hardheid van rubber. Hoe lager de hardheid, hoe zachter uw O-ring zal zijn. Anderzijds, hoe hoger de hardheid, hoe stijver uw O-ring zal zijn. Wat het materiaal betreft, is het belangrijk te weten in welke omgeving de afdichting zal worden geplaatst en aan welke spanningen zij zal moeten voldoen. Informatie over de meest voorkomende materialen vindt u in de vorige paragraaf.

Vind uw touwverbinding op 123Kogellager

O-ringen per meter bieden een afdichting op maat voor uw toepassingen en zijn daarom zo populair bij zowel particuliere als professionele klanten. Bij 123Kogellager bieden wij u deze producten en een grote keuze aan andere categorieën afdichtingen tegen de beste prijs. Dankzij onze grote voorraad kunnen wij u beschikbare producten aanbieden met snelle levertijden voor uw dringende behoeften. Als u problemen ondervindt bij het vinden van uw producten, weet dan dat onze klantenservice beschikbaar is van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur.