Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een GAC stangkop?

GAC stangkoppen zijn hoekcontactgewrichtslagers. Ze zijn een alternatief voor kegelrollagers. Ze bestaan uit een binnen- en buitenring die van elkaar gescheiden en gehard kunnen worden. Ze zijn geschikt voor wisselende dynamische belastingen en hun binnendiameter kan variëren van 25 tot 200 mm. GAC gewrichtslagers worden meestal gebruikt voor trailerassen, elastische scharniersteunen en in de transportsector.

Wat zijn de verschillende types GAC stangkoppen?

Er zijn drie soorten GAC stangkoppen:

  • GAC..S: dit is een hoekcontact gewrichtslager met een combinatie van stalen/ stalen glijvlakken. Dit type heeft smering nodig. Op de buitenring zit een groef en een smeergat. Dit gewrichtslager is bestand tegen temperaturen van -60 tot +200°C.
  • GAC..CP: een hoekcontact gewrichtslager met glijvlakken van hard chroom en PTFE. Het is bestand tegen temperaturen van -50 tot +150°C en heeft geen smering nodig. Het wordt gebruikt wanneer er een minimale beweging is bij hoge belastingen.
  • GAC..SP: een hoekcontact gewrichtslager met stalen en PTFE-glijvlakken. Het is bestand tegen temperaturen van -40 tot +150°C en heeft geen smering nodig. Het kan axiale belastingen in beide richtingen opnemen als het paarsgewijs wordt gebruikt.