KOGELLAGER EN BEHUIZING

Wat is een lager?

Een lager is een voorziening die een roterende beweging tussen twee voorwerpen mogelijk maakt. Zij worden gewoonlijk aangetroffen in machines waarin twee elementen ten opzichte van elkaar roteren langs een gedefinieerde rotatieas. Er zijn vele soorten lagers, elk met hun eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende types zijn kogellagers, rollagers en druklagers (kogel, naald, rol).

Lagers worden gebruikt in een breed scala van machines die rotatie of bewegingscontrole vereisen, waaronder industriële machines, voortbewegingsmiddelen (auto's, motorfietsen, scooters, fietsen, skeelers, scooters, enz. Ze zijn ook te vinden in veel huishoudelijke apparaten en andere toestellen.

Wat zijn de verschillende soorten lagers?

Er zijn vier hoofdtypen lagers: kogellagers, rollagers, conische lagers en naaldlagers.

Kogellager

Kogellagers zijn de meest voorkomende. Een kogellager heeft ronde kogels die helpen de wrijving tot een minimum te beperken, waardoor het bij hoge snelheden kan draaien. Conventionele kogellagers zijn ontworpen om radiale belastingen te dragen. Zij kunnen geen hoge axiale belastingen dragen. Om dit probleem te ondervangen zijn er verschillende soorten kogellagers, waaronder hoekcontactlagers, die beter bestand zijn tegen deze spanning.

In deze reeks lagers kunt u kiezen of u ze open, waterdicht, stofdicht, met verhoogde speling en vele andere kenmerken wenst.

Rollager

In tegenstelling tot kogellagers gebruiken rollagers cilindrische rollen en kunnen ze grote radiale belastingen opvangen. Dat komt omdat het contactoppervlak veel groter is dan bij ballen. Dit product is ook zeer robuust en duurzaam.

Kegellager

Kegellagers bestaan uit twee delen. Er is de kegel, het binnenste deel met de rollen, en de beker, de buitenste kooi. Door deze constructie kan het lager veel hogere gecombineerde belastingen (d.w.z. axiale of radiale belastingen) opnemen.

Naaldlager

Ten slotte zijn naaldlagers minder omvangrijk, omdat ze dunner zijn, en kunnen ze hoge snelheden en hoge radiale belastingen aan. Deze lagers nemen geen axiale belastingen op (alleen gecombineerde lagers met druk- en naaldkooien kunnen dat).

Het assortiment lagers omvat ook Naaldsteekkoker, van Kogellager, Naaldstop, Rolstopper, Naaldkooi, Rolkooi, Rallager, Bolvormig kogellager, Sferische Rollagers, Freewheel, Lineaire lager

Hoe kies je een lager?

De keuze van dit product wordt in het algemeen bepaald door de afmetingen, de snelheid en de belastingen die het moet kunnen dragen. Deze beperkingen zijn afhankelijk van de assemblage van de machine.

Kies een lager dat geschikt is voor de belasting en de snelheid die het moet dragen:

Over het algemeen kan het kogellager hoge snelheden en lage belastingen aan. Rollagers daarentegen kunnen hogere belastingen aan, maar bij lagere snelheden.

Er zijn twee belangrijke soorten kosten, namelijk :

  • Axiale belasting is een kracht die wordt uitgeoefend in een richting parallel aan de as van een roterend voorwerp. Het wordt meestal gebruikt om de spanning op lagers te beschrijven en kan leiden tot het falen van lagers als het te hoog is.
  • Radiale belasting is een kracht die loodrecht op de as van een roterend voorwerp wordt uitgeoefend. Dit is de meest voorkomende vorm van belasting van lagers en kan leiden tot lagerfalen als de belasting te hoog is.

Hoe meet u uw omzet?

Tegenwoordig zijn er verschillende instrumenten om een lager te meten. Het meest nauwkeurige gereedschap dat wij aanbevelen is echter de schuifmaat. Het kan de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte van het lager meten.

Hoe moeten de lagergegevens worden geïnterpreteerd?

Om het zoeken te vergemakkelijken, vindt u op de pagina's van de verschillende lagertypes referentie-interpretatiegidsen.

Waarom een lager vervangen?

Deze producten zijn sterk belaste mechanische onderdelen. Daarom slijten ze uiteindelijk, maken ze lawaai, nemen ze speling en gaan ze soms zelfs kapot. Afhankelijk van het gebruik en de machine waarop het is gemonteerd, kan een kapot lager gevaarlijk zijn. Daarom raden wij u aan het lager te vervangen zodra u een defect vaststelt. Als de verandering op tijd wordt doorgevoerd, heeft dit bovendien geen gevolgen voor de machine en kunt u deze repareren in plaats van weg te gooien en een nieuwe te kopen!

Wanneer een lager vervangen?

Een lager moet worden vervangen zodra u merkt dat het defect is (lawaai, speling, enz.). Afhankelijk van het type lager en de plaats waar het zich bevindt, raden fabrikanten aan het te vervangen naargelang het aantal gereden kilometers.

Vind uw lager op 123Kogellager

U kunt uw lager vinden op onze website 123Kogellager door de lagers te filteren volgens uw behoeften. Kies eerst de afmetingen van het gewenste lager. Kies dan het merk van het lager. Kijk tenslotte naar de technische kenmerken om te zien of het aan uw behoeften voldoet. Zodra u uw keuze hebt gemaakt, kunt u het lager aan het mandje toevoegen en uw bestelling plaatsen.

123Kogellager is een bedrijf gespecialiseerd in lagers. Het beschikt over een grote voorraad lagers van professionele kwaliteit, zodat u kunt kiezen wat u echt nodig hebt. Inderdaad, u vindt op onze site, een panel van grote merken zoals SKF, TIMKEN, KOYO, INA, NSK, SNR, NTN, FAG, ASFERSA, ZEN en vele anderen. We hebben ook een snelle leveringsservice, zodat u uw lager binnen 24 uur in huis heeft. Tot slot is onze klantenservice beschikbaar om u te helpen de juiste lager te vinden en eventuele vragen te beantwoorden.