Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een conische cuvette?

Kegellagers zijn ontworpen om radiale en axiale belastingen op te nemen. Dit type lager kan alleen axiale belastingen dragen die in één richting bewegen. Hoe groter de contacthoek, hoe groter het draagvermogen. Na het kogellager is dit het meest gebruikte lagertype.

De cup, ook wel beker genoemd, is de buitenste ring van een conisch lager. Het conische lager bestaat uit twee delen, de kegel en de kop. U kunt het volledige kegellager of de twee delen afzonderlijk kopen. Op een beker passen meerdere kegels en omgekeerd.

Kegelrollagers, wanneer te gebruiken?

Om al deze redenen worden kegellagers gebruikt op vele gebieden zoals landbouw, spoorwegen, industrie, enz. De belangrijkste toepassingsgebieden voor kegelrollagers zijn de volgende:

  • Versnellingsbakken
  • Differentiëlen
  • Transmissies

Vind uw cuvette bij 123Kogellager

123Kogellager is de referentiesite voor de aankoop van lagers en transmissieonderdelen. U vindt er inderdaad kogellagers, rollagers, afdichtingen, riemen en zelfs kogelgewrichten! Voor conische lagerbekers kunt u zoeken op referentienummer. U kunt de resultaten ook filteren op merk en maat. Grote merken zoals TIMKEN, SKF en NTN bieden enkelvoudige cups aan. Om u zo veel mogelijk tevreden te stellen, bieden wij u een grote voorraad waardoor u kunt profiteren van een snelle levering. Een klantenservice is ook beschikbaar om uw verschillende behoeften te beantwoorden.