Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een dubbele rij kogellager?

Een dubbelrijig kogellager is een type lager dat ontworpen is om hogere belastingen te dragen dan eenrijige kogellagers. Deze lagers hebben dezelfde buitendiameter en boring als eenrijige lagers, maar zijn iets breder.

Kogellagers met twee rijen worden vaak gebruikt in verschillende industriële en automobieltoepassingen. Ze bieden een goed draagvermogen en een hoge stijfheid, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen die een hoog draagvermogen en een hoge loopnauwkeurigheid vereisen.

Wat zijn de verschillende soorten dubbele rij kogellagers?

Net als bij eenrijige kogellagers zijn er twee hoofdtypen dubbelrijige kogellagers:

  • Diepe groeflagers, bekend als de 4200 en 4300 series, die meer belasting kunnen dragen dan eenrijige kogellagers.
  • Hoekcontactlagers, bekend als de 3200, 3300, 5200 en 5300 series, die bestaan uit twee eenrijige hoekcontactkogellagers in een O-opstelling. Wielnaaflagers, type DAC, zijn ook dubbelrijige hoekcontactkogellagers. Het verschil is dat ze twee binnenringen hebben in plaats van één.

Lagers uit de series 4200, 4300, 3200, 3300, 5200 en 5300 zijn verkrijgbaar in afgedichte en niet-afgedichte uitvoering, met verhoogde of standaard speling en met stalen of polyamide kooien. DAC lagers worden over het algemeen altijd afgedicht en met standaard speling aangeboden.

Hoe kies je een dubbel rij kogellager?

Als je een dubbelrijig kogellager kiest, raden we je aan om altijd een lager te monteren dat identiek is aan het lager dat je oorspronkelijk had. Om dit te doen, heb je twee opties: je kunt de referentie die op het originele lager stond identificeren of de afmetingen nemen. Wat de afmetingen betreft, moet je de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte van het lager nemen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de bedrijfsomstandigheden van de toepassing. Factoren zoals draagvermogen, snelheid en temperatuur moeten in aanmerking worden genomen bij het selecteren van het meest geschikte lager voor de toepassing. Het is ook belangrijk om rekening te houden met factoren zoals grootte, materiaal en smering om een betrouwbare werking tijdens de hele levensduur van het lager te garanderen.

Vind uw dubbele rij lager op 123Kogellager

123Kogellager biedt een breed scala aan een- en tweerijige kogellagers, van diepgroef tot hoekcontactconfiguraties, in verschillende maten en materialen. Onze lagers zijn afkomstig van toonaangevende fabrikanten over de hele wereld. Wij bieden concurrerende prijzen op al onze producten en een snelle levering voor uw dringende behoeften. Als je vragen of specifieke eisen hebt, helpt onze klantenservice je graag verder.