AANDRIJFTECHNIEK

Wat is een riem en wat doet hij?

Riemen zijn mechanische onderdelen die speciaal zijn ontworpen om beweging en kracht over te brengen tussen twee elementen. Een riem is meestal flexibel. Er zijn verschillende soorten banden die kunnen worden gebruikt om machines aan te drijven. Sommige riemen zijn geschikter dan andere, afhankelijk van de belasting. Een V-riem is bijvoorbeeld geschikter voor krachtoverbrenging. Een Poly-v riem zorgt voor een betere verdeling van de riemspanning op de poelie. De getande riem wordt het best op zijn plaats gehouden en zal niet verschuiven.

Op welke gebieden worden riemen gebruikt?

Riemen voldoen aan vele behoeften, of het nu gaat om :

  • domestic use: lawnmower, tumble dryer, washing machine.
  • mechanical use: timing belt, accessory belt.
  • industrial use: machine tools, concrete mixers, automobiles.
  • agricultural use: tractor, agricultural machine.

Wat zijn de verschillende modellen riemen?

V-riem:

Zeshoekige riem :

Dimschakelaar :

Getande riem :

POLY-V riem :

Er bestaan ook verschillende merken riemen. 123Kogellager heeft voor u de meest erkende merken in deze sector geselecteerd: OPTIBELT, CONTITECH, MEGADYNE, GATES, enz.

Hoe kies je een riem?

Om uw riem correct te kiezen, zijn er twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is, als u geluk hebt en uw riem niet te veel beschadigd is, de referentie te identificeren die erop staat. Als dit niet mogelijk is, zult u de afmetingen ervan moeten nemen. In het algemeen moet u de dwarsdoorsnede (breedte x hoogte) en de lengte meten. Op de website van 123Kogellager kunt u deze producten filteren op model en afmetingen.

Hoe meet je een riem?

Om een riem te identificeren, moet u de volgende afmetingen kennen:

  • de breedte van de band
  • de hoogte van de riem
  • de lengte van de riem
  • het aantal nokken (voor poly-v en getande types)
  • de steek van de riem (voor poly-v en getande types)

Vind uw riem op 123Kogellager

Als u een riem nodig heeft, kan 123Kogellager u helpen het ideale product te vinden voor uw apparaat, accessoire of voertuig. Tegenwoordig bieden wij een breed assortiment V-riemen, zeshoekige riemen, variatorriemen, distributieriemen en poly-v-riemen. U kunt de riem zoeken op referentie, type, afmetingen en merk.

123Kogellager is de beste plaats om uw lagers en riemen te kopen. Wij bieden een express leveringsdienst en een klantenservice die van maandag tot vrijdag van 8 tot 19 uur beschikbaar is. Of u nu een garagehouder bent, een beginnende of ervaren doe-het-zelver, of een professional, onze experts zijn er om naar uw behoeften te luisteren en u zo goed mogelijk te adviseren. Ik nodig u uit om een kijkje te nemen bij onze klantbeoordelingen om te bevestigen dat wij de oplossing zijn voor uw behoeften.