AFDICHTING

Wat zijn afdichtigen en wat doen ze?

Een pakking is een mechanisch onderdeel dat onderdelen samenvoegt tot een waterdichte eenheid. Dit type product wordt voornamelijk gemaakt van verschillende soorten rubber (NBR, FPM, EPDM), polyurethaan of siliconen, en is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. 123Kogelalger biedt een breed assortiment afdichtingen, zowel voor een nieuwe installatie als om een defecte afdichting te vervangen. Er zijn verschillende modellen afdichtingen met verschillende materialen en profielen, afhankelijk van het gebruik en de vloeistoffen waarmee ze in contact komen. De keuze van de afdichting is belangrijk omdat deze moet overeenkomen met de toepassing waarvoor deze wordt gebruikt. 

Wat zijn de verschillende soorten afdichtingen?

Vandaag de dag zijn de meest gebruikte afdichtingen SPI-afdichtingen, hydraulische afdichtingen, O-ringen en wisserafdichtingen.

SPI afchting

De SPI-afdichting speelt een essentiële rol op de meeste roterende mechanische onderdelen. Hij wordt met name gebruikt om roterende onderdelen af te dichten en lekkage te voorkomen. Dit model kan worden besteld als enkellip- of dubbellipafdichting. Hij wordt met name gebruikt in de automobielindustrie, vooral op koppelingen, versnellingsbakken en krukassen.

Hydraulische afdichting

Hydraulische afdichtingen worden gebruikt voor het afdichten en verbinden van bewegende delen. Het is een type product dat bestand is tegen de uitgeoefende druk. Deze druk kan groter of kleiner zijn, afhankelijk van het gekozen materiaal. Dit product wordt vaak gebruikt als zuiger- of cilinderafdichting.

O-ring afdichting

De O-ring is een rubberen afdichting in de vorm van een ring. Hij wordt gebruikt om vloeistoffen af te dichten in hydraulische en pneumatische installaties die statisch of dynamisch bewegen.

Schraperafdichting

De afstrijkerafdichting is een rubberen afdichting die wordt geplaatst op assen in translaties, bijvoorbeeld hydraulische cilinders. Het zorgt voor een goede afdichting en voorkomt het binnendringen van verontreinigingen (vloeistof, stof, enz.) in het ontwerp. 

123Kogellager biedt een nog breder assortiment afdichtingen, waaronder zuiger-, pneumatische, V-ring-, X-ring-, ring-, koord- en NILOS-afdichtingen. De keuze van de afdichting hangt voornamelijk af van het gebruik, de beweging en de vloeistoffen waarmee de afdichting in contact komt. Om de ideale afdichting te kiezen, is het dus belangrijk om de kenmerken van de toepassing duidelijk te definiëren.

Wanneer moet ik mijn afdichting vervangen?

Het spreekt voor zich dat de afdichting moet worden vervangen als je merkt dat hij lekt of slecht afdicht. Afgezien daarvan is er geen vaste regel om te bepalen wanneer de afdichting moet worden vervangen. Het is raadzaam om dit te doen zodra je de afdichting moet demonteren, zelfs voor een eenvoudige revisie. Dit komt omdat de vorm van de pakking is aangepast ten opzichte van de oorspronkelijke montage, dus het is ingewikkeld om de pakking perfect aan te passen aan de nieuwe positie. Als dit product niet gedemonteerd is, hangt de verandering af van het gebruik en de staat van de afdichting.  

Hoe vindt u uw zegel bij 123Kogellager?

Het is belangrijk om te weten dat deze producten niet geïdentificeerd kunnen worden aan de hand van hun onderdeelnummers. Ze zijn niet universeel en kunnen per fabrikant verschillen. Daarom moet je de afmetingen opnemen. Als je op zoek bent naar een spinnakerafdichting, een hydraulische afdichting of een afstrijkerafdichting, moeten we de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte meten. Voor O-ringen zijn het de metingen van de binnendiameter en de torus die ons helpen om u de juiste oplossing te bieden.

Waarom uw zeehonden bestellen bij 123Kogellager?

123Kogellager is veel meer dan een e-commerce site voor onderdelen. Wij maken er een erezaak van om u een complete service op maat aan te bieden. Wilt u een afdichting vervangen maar hebt u advies nodig om het juiste profiel of materiaal te vinden? Onze klantenservice staat klaar om u te helpen bij uw zoektocht. Heeft u haast en moet het snel geleverd worden? Dankzij onze aanzienlijke voorraad van meer dan 8 miljoen artikelen kunnen we u de volgende dag op het door u gewenste adres leveren. Wilt u kwaliteitsproducten? 123Kogellager biedt deze tegen zeer concurrerende prijzen en is daarmee een referentie op de markt.