Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een Belleville INOX ringen?

De Belleville ring, in metrische en/of Engelse maten, is een type ring dat wordt gekenmerkt door zijn uitgesproken conische vorm. Deze vorm maakt het mogelijk de ring onder hoge druk samen te drukken en aanzienlijke kracht en ondersteuning te bieden. Belleville-ringen zijn zeer gewild vanwege hun uitstekende eigenschappen. Daardoor worden ze gebruikt in een groot aantal toepassingen, van de lucht- en ruimtevaart tot de automobielindustrie. Door hun sterkte en betrouwbaarheid zijn ze de perfecte oplossing voor een veilige ondersteuning onder hoge druk.

WAAR IS HET VOOR?

De Belleville-ring van roestvrij staal is ideaal voor het ondersteunen van hoge belastingen in kleine ruimten, terwijl corrosie wordt vermeden. Belleville-ringen bieden niet alleen steun en stabiliteit, ze kunnen ook schokken en trillingen helpen absorberen. Vanwege deze eigenschappen worden ze regelmatig gebruikt in toepassingen die betrouwbaarheid, prestaties, duurzaamheid en ultieme sterkte vereisen. Als gevolg hiervan zijn deze producten te vinden in vele industriële sectoren.

Wat zijn de verschillende soorten Belleville ringen?

In deze rubriek vindt u Belleville ringen in roestvrij staal, zowel in imperiale als metrische afmetingen. Er zijn ook Belleville ringen in imperiale afmetingen en Belleville ringen volgens DIN2093 (metrische afmetingen) in staal.

Hoe kies je een Belleville roestvrijstalen ringen?

Belangrijke factoren om rekening mee te houden zijn de afmetingen en het gebruikte materiaal. Als u in deze categorie valt, betekent dit dat uw Belleville-ringen zeker onderhevig zal zijn aan roest en/of corrosie, waardoor het noodzakelijk is om te kiezen voor een roestvrijstalen Belleville-ringen. Het is echter ook mogelijk deze in staal te leveren. Wat de afmetingen betreft, moet u de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte van de gewenste ring bepalen. Aan de hand van de afmetingen kunt u bepalen of de ring Europees of Amerikaans is.

Vind uw Belleville INOX ringen op 123Kogellager

123Kogellager is de beste keuze voor Belleville ringen en nog veel meer! Een brede selectie van lagers, afdichtingen, riemen en accessoires zijn ook beschikbaar uit voorraad met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding plus snelle levering. Onze toegewijde klantenservice zorgt ervoor dat aan alle behoeften snel wordt voldaan van maandag tot vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur. Word vandaag nog lid van het 123Kogellager team!