Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een naaldlager?

Een naaldlager is een type lager dat naalden gebruikt om de belasting te ondersteunen. Ze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Dit type lager is gewoonlijk gemaakt van staal met een kooi die de stalen naalden vasthoudt, maar het kan ook van polyamide zijn. Deze lagers kunnen alleen radiale maar geen axiale belastingen opvangen. Alleen speciale lagers, combinatielagers genoemd, kunnen beide soorten belasting aan.

Naaldlagers worden gebruikt in vele toepassingen, waaronder de automobielindustrie, de luchtvaart en medische apparatuur. Dit product wordt vaak gebruikt in apparaten met een hoog toerental, zoals motoren, turbines, spindels van werktuigmachines, waar wrijvingsvermindering essentieel is.

Waarom kiezen voor een naaldlager?

Elk lager heeft zijn eigen kenmerken. Het is belangrijk hiermee rekening te houden bij de keuze van een lager om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor uw toepassing. Naaldlagers zijn kleiner en lichter dan andere soorten lagers, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waar de ruimte beperkt is.

Wat zijn de verschillende soorten naaldlagers?

Er zijn verschillende merken lagers, waaronder: IKO, JTEKT, SKF, INA.

Er zijn voornamelijk naaldlagers met en zonder randen. Deze lagers hebben allemaal een buitenring met een naaldkooi. Ze kunnen echter met of zonder binnenring worden gemonteerd.

Naaldlagers met ribben hebben een buitenring en een niet te scheiden geheel van naald en kooi. Zij zijn bij uitstek geschikt voor zeer hoge belastingen en constructies met kleine radiale afmetingen. Als de as gehard en geslepen is, zijn naaldlagers zonder binnenring de oplossing. Als het loopvlak niet op de as kan worden aangebracht, zijn naaldlagers met binnenring geschikt. Naaldlagers zonder ribben kunnen worden gescheiden, zodat de naaldrol en de kooi, de buitenring en de binnenring afzonderlijk kunnen worden gemonteerd. Naaldlagers zonder binnenringen worden gebruikt als de as gehard en geslepen is.

Hoe meet je een naaldlager?

Tegenwoordig zijn er verschillende instrumenten die u kunt gebruiken om een naaldlager te meten. Het meest nauwkeurige gereedschap, dat wij aanbevelen, is echter de schuifmaat. Het kan de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte van het lager meten.

Vind uw naaldlagers op 123Kogellager 

Als u een naaldlager nodig heeft, kunt u dat zoeken op de website van 123Kogellager. Om uw zoekopdracht te verfijnen, kunt u de lagers filteren op merk, diameter, dikte, enz.

Naaldlagers zijn zeer belangrijke producten voor vele doeleinden. 123Kogellager is een bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van naaldlagers. We hebben een grote voorraad lagers van verschillende soorten en maten, en we kunnen ze zeer snel leveren. Onze catalogus bestaat uit vele merken (SKF, JTEKT, INA, IKO) en we hebben een zeer reactieve klantenservice. Wij staan tot uw beschikking om het meest geschikte lager voor uw behoeften te vinden.