Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een kegel lagerconus?

De kegel is de binnenring, met rollen, van een conuslager. Een conisch lager bestaat uit twee delen: de kegel en de kop. Deze lagers worden meestal samen verkocht, maar u kunt ze ook afzonderlijk vinden. Het is belangrijk te beseffen dat in één kegel meerdere kopjes passen en omgekeerd. De zogenaamde standaardconussen hebben geen afdichtingen, maar u kunt ze ook vinden met afdichtingen om te voorkomen dat verontreinigingen in het systeem terechtkomen.

Kegellagers zijn ontworpen om radiale en axiale belastingen op te nemen. De hoek waaronder het lager in contact komt met de belasting bepaalt grotendeels zijn vermogen om een axiale belasting te dragen. Dit type lager kan alleen axiale belastingen dragen die in één richting bewegen. Het is essentieel te onthouden dat hoe groter de contacthoek, hoe groter het draagvermogen.

Kegelrollagers, wanneer te gebruiken?

Om al deze redenen worden kegellagers gebruikt op vele gebieden zoals landbouw, spoorwegen, industrie, enz. Na het kogellager is dit het meest gebruikte type lager. De belangrijkste toepassingsgebieden van verminderde rollagers zijn als volgt:

  • Versnellingsbakken
  • Differentiëlen
  • Transmissies

Vind uw kegel bij 123Kogellager

Op 123Kogellager kunt u uw kegels zoeken aan de hand van hun referentie. U kunt de resultaten ook filteren op merk en maat. U vindt er grote merken zoals TIMKEN, SKF, ASFERSA en NTN die enkelvoudige conussen aanbieden. 123Kogellager is de referentie op het gebied van elektronische handel in lagers. Door u vele modellen transmissieproducten en vele diensten aan te bieden, streven wij ernaar u voortdurend tevreden te stellen. Inderdaad, een grote voorraad, een snelle levering en een luisterende klantenservice staan ter beschikking om aan uw verschillende behoeften te voldoen.