TRILLINGSDEMPERS

Wat is een anti-vibratie kussen?

Het is een rubber en stalen blok. Deze samenstelling wordt gebruikt om trillingen en schokken te absorberen en het geluid van machines, werktuigmachines en voertuigen te verminderen. Deze producten worden voornamelijk gebruikt in de industriële en automobielsector. Het antitrilblok, ook wel silent block genoemd, is bestand tegen temperaturen van -40°C tot +70°C. Tegenwoordig zijn er vele geometrische vormen in dit assortiment die in vele toepassingen kunnen worden gebruikt.

Waarom een anti-vibratiepads gebruiken?

Trillingen en lawaai kunnen apparatuur beschadigen en de gebruikers hinderen. Dit product helpt zowel de machine als de gebruiker te beschermen door deze schadelijke trillingen te absorberen.

Wat zijn de verschillende soorten anti-vibratiepads?

In onze catalogus vindt u verschillende profielen van silent blocks:

 • MM Anti-vibratie kussen : ook wel male-male genoemd, heeft een cilindrische vorm. Het blok is gemaakt van elastomeer met een stalen plaat aan beide uiteinden. Er is een draadstang (mannelijk) aan beide zijden.
 • MF Anti-vibratie onderlegger: ook wel man-vrouw genoemd, heeft een cilindrische vorm. Het blok is gemaakt van elastomeer met een stalen plaat aan beide uiteinden. Aan de ene kant heb je een gat met schroefdraad (vrouwelijk deel) en aan de andere kant een staaf met schroefdraad (mannelijk deel).
 • Anti-trillingskussen PM  : Het is ook cilindrisch en gemaakt van elastomeer. Aan de ene kant is het tapeind vlak en van rubber en aan de andere kant heb je een stalen plaat met een (mannelijke) draadstang.
 • FF anti-vibratie kussen : Ook wel vrouwelijk-vrouwelijk genoemd, geeft aan dat de kater twee vrouwelijke delen heeft. Net als de mannetjesbouten worden zij gekenmerkt door een cilindrische vorm van elastomeer en twee stalen platen aan elke zijde. Je hebt echter aan beide kanten een gat met schroefdraad.
 • PF anti-vibratie onderlegger : het is identiek aan de PM-stift, behalve dat het mannelijke deel een vrouwelijk deel is (draadgat).
 • Anti-trillingkussen machinevoet : Het is een steun die bestaat uit een rond frame dat op het rubber wordt geplakt. Het bestaat meestal uit een platte elastomeerbasis aan de ene kant en een draadstang aan de andere kant. Deze steunen voorkomen lange stilstand van de machines.
 • Anti-trillingkussen PMP : stootkussens, die stoppen met een conische rubberen basis en een draadstang
 • Anti-vibratieblok DIABOLOS : Het heeft een elastomeerblok in de vorm van een diabolo. Producten van deze vorm zijn verkrijgbaar in man-man, vrouw-vrouw of man-vrouw profielen.
 • Anti-trillingkussen PFP : Dit profiel kenmerkt ook de "stop"-blokken. Dit zijn stops met een conische rubberen voet en een gat met schroefdraad.

In het algemeen worden deze producten voornamelijk gebruikt in afschuiving en/of compressie om een doeltreffende bescherming te bieden tegen trillingen en lawaai. Ze worden nooit gebruikt bij tractie.

Hoe kiest u uw pads?

De keuze van het silent block hangt af van verschillende factoren, zoals het gewenste profiel, de gedragen belastingen, de afmetingen en de hardheid. De verschillende mogelijke profielen zijn hierboven opgesomd. Wat de belasting betreft, deze hangt af van de spanningen op uw assemblage. In het algemeen geldt: hoe breder en dunner uw blok, hoe hoger uw draagvermogen.

De afmetingen zijn ook een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste silent block referentie voor u. Zij worden vaak bepaald door de dimensionale beperkingen van uw installatie. Om het onderdeelnummer dat u nodig hebt te identificeren, moet u de volgende afmetingen kennen:

 • buitendiameter van het draadeind
 • dikte van de tap
 • diameter van de draadstang of het draadgat

Ten slotte kan ook de shorehardheid van de pad een belangrijke factor zijn, afhankelijk van het gebruik dat u ervan maakt. Wilt u meer weten over deze hardheid, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vind uw stille antitrilblok op 123Kogellager

Zoals u in het menu kunt zien, bieden wij een groot aantal verschillende onderdelen aan, waaronder: lagers, afdichtingen, riemen, ingebouwdelagers, staafeinden en diverse accessoires. Bij 123Roulement maken wij er een erezaak van u kwaliteitsproducten aan te bieden tegen de beste prijs. U kunt producten per stuk of in hoeveelheid bestellen. Dankzij onze ervaring van meer dan 10 jaar op dit gebied kunnen wij u deskundigen ter beschikking stellen die aan uw behoeften kunnen voldoen.