Afmetingen

Materiaal

Type

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een O-ring?

Een O-ring is een ringvormige afdichting. Dit is een technische term om uit te leggen dat dit onderdeel een geometrisch massief is in de vorm van een op zichzelf teruggebogen buis. Dit product staat ook bekend als een o-ring. Het is een rubberen pakking die een uitstekende afdichting biedt op metalen fittingen, zowel in statische als dynamische toepassingen. Ze worden gebruikt in een groot aantal toepassingen, waaronder pompen en motoren, kranen en kleppen, tanks en leidingen, laboratoriumapparatuur, drukvaten, medische apparatuur, enz.

 

Welk materiaal moet ik kiezen voor O-ringen?

Deze producten worden gemaakt van verschillende materialen. De drie belangrijkste materialen zijn NBR (butadieenrubber), EPDM (ethyleenrubber) en FPM (fluorrubber).

  • NBR (NITRILE) wordt voornamelijk gebruikt voor contact met oliën en koolwaterstoffen van -40°C tot +110°C. Dit model is ook compatibel met water.
  • FPM kan ook in contact komen met oliën en koolwaterstoffen. Het is meer geschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen, omdat het bestand is tegen temperaturen van -20°C tot +200°C.
  • EPDM wordt vaak gebruikt in contact met minerale remvloeistof en water. Qua temperatuur is het bestand tegen temperaturen van -50°C tot +150°C.

Hoe bepaal je welke o-ring je nodig hebt?

Er zijn verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van deze afdichtingen voor een bepaalde toepassing: temperatuur, druk, soort vloeistof en soort materiaal.

Vandaag de dag zijn o-ringen onmisbaar in veel toepassingen. Ze bieden een onvergelijkbare afdichting en duurzaamheid. Om de juiste O-ring voor uw behoeften te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende criteria die hierboven zijn beschreven.

Om dit product te identificeren, moet je de afmetingen opnemen. De meting van de binnendiameter en de diameter van de torus (de dikte) zijn de twee elementen waarmee het kan worden geïdentificeerd. Om zo nauwkeurig mogelijk te zijn, moet je deze afmetingen meten met een schuifmaat.

Waarom bestellen bij 123Kogellager?

123Kogellager biedt een breed assortiment afdichtingen om aan elke behoefte te voldoen. Onze producten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en maten om u de ideale afdichting voor uw toepassing te bieden. Wilt u advies? Ons team van experts staat klaar om advies te geven en u te helpen bij het kiezen van de juiste pakking voor uw behoeften tegen concurrerende prijzen. Heeft u een krappe deadline? Dankzij onze uitgebreide voorraad kunnen we u ook expresleveringen aanbieden, zodat u de producten de volgende dag al op het gewenste adres hebt.