Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een naaldtaatslager?

Zoals de naam impliceert, is een het duwlager van de naaldrol een type van lager dat dunne cilindrische rollen (genoemd naalden) als belangrijkste dragende elementen gebruikt. Deze rollen hebben gewoonlijk een buitendiameter van minder dan de helft van die van de as en kunnen dus hoge belastingen of schokken opvangen.

Wat zijn de voordelen van een naaldtaatslager?

Het belangrijkste voordeel van naaldtaatslagers is dat ze bestand zijn tegen hoge belastingen of schokken. Dit komt door het kleine verschil in diameter tussen de naalden in dezelfde kooi. Om de contactdruk op de loopbanen te verminderen, zijn de uiteinden van de naalden lichtjes ingedrukt. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen hoge belastingen zonder het leidingwerk te beschadigen.

Wat zijn de nadelen van een naaldtaatslager?

Het belangrijkste nadeel van naaldtaatslagers is dat ze niet goed geschikt zijn voor toepassingen met hoge snelheden. Dat komt omdat de kleine diameter van de naalden de hoeveelheid te gebruiken smeermiddel beperkt, wat bij hoge snelheden tot meer wrijving en warmte kan leiden.

Hoe kies je een naaldtaatslager?

Bij de keuze van een naaldtaatslager is het belangrijk de volgende factoren in overweging te nemen:

  • De afmetingen van de stop
  • Maximaal ondersteunde belasting
  • Snelheid van gebruik

Vind uw naaldtaatslager bij 123Kogellager

Er zijn veel verschillende soorten naaldtaatslagers. Wanneer u een product zoekt, moet u dus de binnendiameter, buitendiameter, dikte, merk en andere technische kenmerken bepalen. U kunt uw naaldtaatslager zoeken op de website van 123Kogellager door uw referentienummer in te voeren in de zoekbalk of door uw zoekopdracht te filteren op basis van uw specifieke eisen. U hoeft het product alleen nog maar aan uw mandje toe te voegen.

123Kogellager is de referentie op het gebied van lagers. We hebben een grote verscheidenheid aan producten (lagers, afdichtingen, riemen, lagers, kogelgewrichten) tegen de beste prijs. Wij kunnen uw bestelling snel leveren om aan uw behoeften te voldoen. Wij hebben ook een klantenservice die telefonisch en/of per e-mail bereikbaar is als u informatie of advies nodig heeft.