Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een bolvormig kogellager?

Een zelfinstellend kogellager is een lager met een binnenring, twee rijen kogels, met de kooi die ze vasthoudt, en een buitenring. De binnenring bestaat uit twee races in doorlopende groeven en een bolvormige race op de buitenring. Door deze constructie is het lager bestand tegen scheefstand door zelfuitlijning. Dit lager wordt aanbevolen wanneer doorbuiging van de as mogelijk is. Deze lagers ondervinden minder wrijving dan andere soorten lagers, waardoor de warmteontwikkeling minimaal is. Zij kunnen het geluids- en trillingsniveau verminderen en hebben een hoog radiaal draagvermogen bij hoge snelheden.

Wat zijn de verschillende soorten bolvormig kogellager?

Deze productgroep is verkrijgbaar met zowel cilindrische als conische boringen, en zowel open als gesloten. Lagers met een conische boring worden geïdentificeerd door een "K" in het bestelnummer. Bijvoorbeeld: 1208-EKTN9-SKF. Deze producten zijn voorzien van een trekbus om het lager op de as te bevestigen. De hulzen vergemakkelijken dus de montage.

De afgedichte lagers, met geïntegreerde afdichtingen, worden gesmeerd met vet. De smering is "gegarandeerd voor het leven" en vereist geen onderhoud. De afdichtingen zijn gemaakt van NBR-materiaal en zijn bestand tegen olie van -40°C tot +100°C.

Niet-afgedichte lagers bestaan hoofdzakelijk uit een kooi (die de kogels vasthoudt) van staal, polyamide of messing. Stalen kooien hebben een laag koolstofgehalte. Dit materiaal biedt een hoge sterkte door vermindering van wrijving en slijtage. Polyamidekooien combineren sterkte en elasticiteit. Messing kooien kunnen worden gebruikt bij bedrijfstemperaturen tot 250°C.

Hoe kies je een bolvormig kogellager?

Als er geen referentie op uw sferisch kogellager staat, zijn er een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij de keuze van dit product. De eerste factor zijn de afmetingen. Net als bij andere lagers is het namelijk noodzakelijk de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte te kennen. De tweede factor waarmee rekening moet worden gehouden is de omgeving waarin het wordt gemonteerd. Als uw lager in olie is ondergedompeld, kunt u een niet-verzegeld lager overwegen. Als dat niet het geval is, moet u een afgedicht lager overwegen. De laatste factor waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de technische kenmerken van het product. Dit betekent dat het vereiste type kooi, het type boring en de radiale binnenspeling van het lager moeten worden bepaald. Deze producten zijn verkrijgbaar met normale speling, lagere speling (C2), hogere speling (C3) of zelfs hogere speling (C4).

Vind uw bolvormig kogellager op 123Kogellager

123Kogellager biedt u toegang tot een grote catalogus van lagers van alle soorten, merken en prijzen. U vindt er artikelen voor alle toepassingen, omstandigheden en budgetten. Onze klantendienst staat van maandag tot vrijdag tot uw beschikking om u de nodige informatie en hulp te bieden bij uw keuze uit alle beschikbare artikelen. Als u een dringende behoefte heeft, kunt u dankzij onze voorraad ook profiteren van een snelle levering.