Afmetingen

Materiaal

Type

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een scraperafdichting?

Een wisserafdichting is een afdichting die wordt gebruikt voor lineaire toepassingen, waaronder hydraulische cilinders. De afdichting wordt gekenmerkt door één of twee wisserlippen. De functie van de lippen is te voorkomen dat verontreinigingen en onzuiverheden in het hydraulische systeem terechtkomen. Dit product houdt ook een verzegeling in stand. Het sluit af met de zuigerstang tijdens statische en dynamische bewegingen.

Wat zijn de verschillende soorten scraperafdichting?

Er zijn een groot aantal afdichtingsprofielen voor ruitenwissers. Deze producten zijn namelijk verkrijgbaar met of zonder metalen frame, met één of twee wisserlippen.

De profielen met metalen versterking zijn stijf, terwijl de profielen die volledig uit rubber bestaan, flexibel zijn. De meest gebruikte materialen voor dit product zijn de volgende:

  • NBR: ook bekend als NITRILE, dit materiaal wordt hoofdzakelijk gebruikt voor contact met oliën en koolwaterstoffen van -40°C tot +110°C. Dit model is ook compatibel met water en chemicaliën.
  • FPM: kan in contact komen met oliën en koolwaterstoffen. Het is meer geschikt voor toepassingen bij hoge temperaturen, aangezien het bestand is tegen temperaturen van -20°C tot +200°C.
  • PU: ook bekend als polyurethaan, wordt gebruikt om druk tot ≃ 350 bar te weerstaan. Dit materiaal heeft een hogere hardheid dan NBR.

Hoe kies je een scraperafdichting?

Om de ideale ruitenwisserafdichting te bepalen, is het noodzakelijk de afmetingen ervan op te nemen. De verwijzing naar zeehonden is inderdaad niet universeel. Om de juiste referentie bij 123Kogellager te bepalen, moeten de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte van het product worden gemeten.

Na de afmetingen moet u het gewenste profiel kiezen. Wij adviseren u hetzelfde profiel te kiezen als het oorspronkelijke. Op de website vindt u diagrammen van de verschillende referenties om de voorgestelde verbindingen te visualiseren.

Vind uw scraperafdichting op de website van 123Kogellager 

Bij 123Kogellager helpen wij u bij het vinden en kiezen van uw ruitenwisserafdichting in functie van uw behoeften en toepassingen. Wij stellen inderdaad een klantendienst tot uw beschikking die beschikbaar is en naar u luistert om u kwaliteitsproducten tegen de beste prijs aan te bieden. Wij hebben ook een grote voorraad van alle soorten afdichtingen om aan uw eisen te voldoen. Als u wilt, nodigen wij u uit om ons te volgen op sociale netwerken en om u te abonneren op onze nieuwsbrief om de feedback van onze klanten te zien.