AANDRIJFKETTING

Wat is een aandrijfketting?

Een Aandrijfketting is een flexibel krachtoverbrengingselement dat kan worden gebruikt tussen twee evenwijdige en op afstand gelegen assen. Het bestaat uit schakels van hoogwaardig staal, die met elkaar zijn verbonden om een ​​doorlopende ketting te vormen. De kettingschakels hebben ingebouwde rollen die op de tanden van het tandwiel rijden, waardoor krachtoverbrenging mogelijk is. De Aandrijfketting wordt onder moeilijke bedrijfsomstandigheden gebruikt om hoge vermogens bij hoge snelheden over te brengen. Deze onderdelen vind je vooral op het gebied van logistiek en transport, landbouwmachines, machinebouw, verpakkingsmachines, medische technologie maar ook in de voedingsmiddelen-, elektronica- en materiaalindustrie.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een aandrijfketting?

Aandrijfkettingen zijn voordelig omdat ze een nauwkeurige overbrengingsverhouding mogelijk maken, zonder te slippen. Ze staan ​​bekend om hun goede levensduur (circa 15.000 uur) en een hoog rendement (tot 98%). De montage van deze producten is eenvoudig en het onderhoud ervan is eenvoudig. Ze kunnen worden gebruikt in moeilijke bedrijfsomstandigheden en kunnen meerdere assen tegelijk aandrijven. In vergelijking met een riem vereisen Aandrijfkettingen echter smering en maken ze meer geluid bij gebruik. Je moet ook weten dat ze geen schokken absorberen zoals riemen.

Wat zijn de verschillende soorten aandrijfkettingen?

aandrijfkettingen zijn verkrijgbaar in simplex, duplex of triplex stalen uitvoeringen. De enkele versie heeft één rij rollen, de dubbele versie heeft twee rijen rollen en de drievoudige versie heeft drie rijen rollen. Deze artikelen worden vervaardigd onder twee normen, namelijk:

  • De ISO-norm, Europese norm, algemeen gebruikt in Europa.
  • De ASA-norm, Amerikaanse standaard, die gewoonlijk wordt geïnstalleerd op Amerikaanse apparatuur of oude Europese landbouwmachines.

Hoe kiest u uw aandrijfketting?

Wanneer u overmatige verlenging van uw aandrijfketting of slijtage van de rollen opmerkt, is het vaak tijd om deze te vervangen. Lawaai, trillingen en niet-aangrijpen zijn tekenen van een versleten aandrijfketting. Vervolgens moet u het aandrijfketting identificeren dat u nodig hebt. Om dit te doen, is het noodzakelijk om:

  • Meet de steek tussen elke rol
  • Bepaal het materiaal van de ketting: staal of roestvrij staal
  • Tekenreekstype bepalen (simplex, duplex of triplex)
  • Meet de lengte

Houd er rekening mee dat wij voor de aandrijfkettingen doorgaans een doos van 5 meter aanbieden en dat elke doos een sluitschakel/verbindingsschakel bevat. Wij adviseren u om extra snelspanners mee te nemen in uw bestelling, zodat u er altijd een aantal op voorhand heeft.

Vind uw aandrijfketting op 123Kogellager

Wij bieden u een breed assortiment aandrijfkettingen van hoge kwaliteit, die voldoen aan de huidige normen en compatibiliteit met een verscheidenheid aan industriële toepassingen garanderen. Wij streven naar klanttevredenheid en bieden betrouwbare, duurzame producten tegen concurrerende prijzen. Door voor 123Kogellager te kiezen, kunt u profiteren van een snelle levering en een responsieve klantenservice, waardoor u verzekerd bent van een vlotte en efficiënte winkelervaring. Kortom, de keuze voor de aanschaf van aandrijfkettingen bij 123Kogellager combineert kwaliteit, gemak en competente klantenservice. Houd er rekening mee dat we ook andere producten voor uw transmissies aanbieden, namelijk: lagers, afdichtingen, riemen, v-riemschijf en klembus taperlock.