Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een naaldenkooi?

Zoals de naam al zegt, bestaat een naaldenkooi uit een kooi en verschillende naalden. Ze kunnen één of twee rijen naalden hebben. Elke naald wordt geleid binnen de kooi, die meestal gemaakt is van staal of kunststof (in de referentie TN genoemd). Omdat het geen binnen- en/of buitenring heeft, kan dit lager worden gemonteerd in toepassingen waarbij de as en behuizing als loopbaan kunnen worden gebruikt. Dit type lager kan hoge radiale belastingen opnemen met een kleine voetafdruk. De naalden hebben een groter contactoppervlak dan de kogels, waardoor de kooi hoge belastingen kan opnemen.

Waar worden naaldenkooien gebruikt?

Naaldkransen worden gebruikt in een groot aantal industriële toepassingen, waaronder de auto-industrie, draagbaar gereedschap, pompen, motoren en bouwmachines. Ze zorgen voor een nauwkeurige en robuuste verbinding tussen verschillende mechanische onderdelen.

Wat zijn de voordelen van een naaldenkooi?

Zoals gezegd is het belangrijkste voordeel van deze serie producten hun hoge draagvermogen. Ze kunnen ook op zeer hoge snelheden werken.

Hoe kan ik de juiste naaldkooi herkennen?

Om te bepalen welke naaldkooi je nodig hebt, moet je de afmetingen van de kooi meten. Je moet de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte meten. Het kan moeilijk zijn om deze afmetingen rechtstreeks van het werkstuk te nemen. Daarom raden we je aan om de afmetingen direct op de assemblage te nemen met een schuifmaat, om zo nauwkeurig mogelijk te zijn. Zodra u de afmetingen hebt bepaald, hebt u een ruime keuze aan merken. 123Kogellager biedt op zijn website naaldkransen aan van SKF, JTEKT, IKO, INA, ASFERSA, NTN, TORRINGTON, FAG en generieke producten van 123Kogellager.

Vind uw naaldkooi op 123Kogellager

123Kogellager is dé referentie op het internet voor lagers. Kogellagers, rollagers, naaldlagers, kegellagers, axiaallagers en nog veel meer zijn beschikbaar op onze site. Je vindt er ook dichtingen, riemen, lagers, gewrichtslagers en accessoires aan onklopbare prijzen. Uw tevredenheid is onze prioriteit! Daarom doen we er alles aan om een grote voorraad aan te houden, zodat we je passende leveringsoplossingen kunnen bieden. Als je nog steeds niet zeker bent, bekijk dan onze klantbeoordelingen op Trustpilot en volg ons op sociale netwerken! Heb je een vraag? Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur.