Afmetingen

Merken

Draad

Smering

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat zijn GEG stangkoppen ?

GEG stangkoppen zijn gegroefde radiale stangkoppen die al dan niet afgedicht kunnen zijn. Deze stangkoppen hebben dezelfde technische kenmerken als "GE" type stangkoppen. Er zijn 4 hoofdtypen GEG stangkoppen:

  • GEG..E/ES stangkoppen zijn niet afgedicht en hebben stalen/ stalen glijvlakken. Ze zijn bestand tegen temperaturen van -60 tot +200°C. Deze stangkoppen hebben smering nodig en hebben een betere kantelhoek dankzij hun grotere binnenring.
  • GEG..ES/2RS stangkoppen hebben dezelfde eigenschappen als "GEG..E/ES" type stangkoppen behalve dat ze afgedicht zijn. Ze hebben afdichtingen en kunnen +130°C niet overschrijden.
  • GEG..C stangkoppen hebben dezelfde technische eigenschappen en toepassingen als "GE..C" type stangkoppen. Ze hebben glijvlakken van hard chroom/PTFE, hoeven niet gesmeerd te worden en kunnen temperaturen van -50 tot +200°C weerstaan. Er is echter één verschil: de grotere binnenring maakt een grotere kantelhoek mogelijk.
  • GEG.. 2RS stangkoppen zijn vergelijkbaar met "GE.. 2RS" type stangkoppen, maar ze hebben ook een grotere binnenring om een grotere kantelhoek mogelijk te maken. Deze stangkoppen zijn afgedicht, onderhoudsvrij, bestand tegen temperaturen van -50 tot +130°C en hebben glijvlakken van hard chroom en PTFE.