Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Alles wat je moet weten over vlakke afdichting

Wat is een vlakke afdichtingskit ?

 

Vlakke afdichtingsmiddelen, zoals siliconen en anaerobe afdichtingsmiddelen, worden gebruikt om lekkage van vloeistoffen of gassen tussen twee oppervlakken te voorkomen. Deze oplossingen zijn cruciaal voor het behoud van de integriteit van assemblages in verschillende omgevingen.

Silicone

Deze producten, gemaakt van siliconenpolymeren, presteren uitzonderlijk goed in extreme omstandigheden. Ze zijn bestand tegen hoge en lage temperaturen, vochtigheid en UV-stralen. Ze worden vaak gebruikt in de bouw en industrie en zorgen voor een waterdichte afdichting rond ramen, deuren en in sanitaire ruimtes, maar ook voor industriële onderdelen die aan zware omgevingsomstandigheden worden blootgesteld. Door hun flexibiliteit, duurzaamheid en hechtvermogen op verschillende materialen zijn ze onmisbaar voor veel toepassingen.

Anaërobe

Anaerobe afdichtingsmiddelen, die uitharden in afwezigheid van lucht en in aanwezigheid van metalen, zijn ideaal voor mechanische toepassingen waar de ruimte beperkt is. Ze worden vooral gebruikt voor het afdichten van schroefdraad, bouten en andere metalen assemblages, om lekken en losraken door trillingen te voorkomen. Deze producten vullen gaten en onregelmatigheden tussen oppervlakken op en zorgen voor een duurzame afdichting zonder dat externe druk nodig is. Ze worden ook gewaardeerd om hun vermogen om toleranties in assemblages te beheersen, zodat er geen dure of complexe oppervlakteafwerkingen nodig zijn.

Beide soorten afdichtingsmiddelen bieden specifieke voordelen, afhankelijk van de toepassing. Siliconenproducten worden gekozen vanwege hun bestendigheid in ruwe omgevingen en hun aanpasbaarheid aan een breed scala aan materialen, terwijl anaerobe oplossingen de voorkeur genieten vanwege hun effectiviteit in kleine ruimtes en hun bestendigheid tegen trillingen en corrosie. De keuze tussen siliconen en anaerobe oplossingen hangt af van de specifieke eisen van de toepassing, zoals de behoefte aan bestendigheid tegen temperatuur, vocht en chemicaliën.

Hoe kies ik een vlakke kit ?

 

De keuze tussen een siliconenkit en een anaerobe kit hangt af van de toepassing, het soort materiaal, de omgeving waarin het zal worden gebruikt en de fysische eigenschappen die voor de afdichting nodig zijn.

Het gebruik van een vlakke afdichtingskit voorkomt verschillende oorzaken van falen of lekkage van de afdichting, zoals verslapping, verschuiving, opbolling of vervorming van de afdichting.

Deze producten verhogen de betrouwbaarheid van de installatie, verbeteren de veiligheid, verlagen de kosten en besparen tijd.

De keuze van het vlakke afdichtingsproduct hangt af van het type verbinding: machinaal bewerkte starre voegvlakken of flexibele voegvlakken.

Voor een starre machinaal bewerkte voeg heeft een anaerobe afdichtingskit de voorkeur, om ervoor te zorgen dat er vrijwel geen spleet is tussen de twee metalen delen.

Voor een flexibele pakking raden we een vlakke siliconenafdichting aan. Dit materiaal laat een grotere spanning toe en overbrugt grotere kieren.

Siliconen harden uit door te reageren met vocht in de lucht, terwijl anaeroben de afwezigheid van lucht en de aanwezigheid van metalen nodig hebben om uit te harden.

Siliconen zijn veelzijdiger in de bouw en industriële toepassingen vanwege hun fysische eigenschappen, terwijl anaeroben specifiek ontworpen zijn voor metalen assemblages en mechanische toepassingen.

 

 

De Loctite-reeks

Loctite onderscheidt zich in de afdichtingsmarkt door zijn innovatieve oplossingen, vooral op het gebied van vlakke afdichtingen.

Twee producten in dit assortiment vallen op door hun doeltreffendheid:

 

  • Loctite 518, een uitstekend voorbeeld van anaerobe afdichting.
  • Loctite SI 5910, representatief voor siliconenafdichting.

 

Loctite 518

Loctite 518 is speciaal ontwikkeld voor machinaal bewerkte stijve verbindingslijnen en wordt zonder uitwendige compressie tussen twee metalen oppervlakken aangebracht om een doeltreffende afdichting te garanderen.

Dankzij de anaerobe samenstelling hardt het uit in afwezigheid van lucht, waardoor het een perfecte oplossing biedt voor assemblages die vrijwel geen speling vereisen.

Ideaal voor het afdichten van behuizingen, pompen en carrosserieën in de automobiel- en zware industrie, dicht volledig af, hardt snel uit en kan indien nodig gemakkelijk worden verwijderd.

 

Loctite SI 5910

Voor flexibele scheidingslijnen die een groter aanpassingsvermogen vereisen, biedt Loctite SI 5910 een veelzijdige siliconenoplossing. Dit product hardt uit door te reageren op vocht in de lucht, overbrugt bredere spelingen en past zich aan verschillende materialen aan.

Het wordt gebruikt in de bouw voor uitzetvoegen, afdichting rond ramen, deuren en badkamers en in de industrie om onderdelen te beschermen tegen zware omgevingsomstandigheden.

Het biedt uitstekende weerstand tegen extreme temperaturen, vochtigheid en UV-stralen. Het hecht op een brede waaier van materialen en biedt flexibiliteit, duurzaamheid en doeltreffende bescherming.

De keuze tussen Loctite 518 en SI 5910 hangt af van de specifieke toepassing, het type oppervlakken dat moet worden verlijmd (stijf of flexibel) en de gebruiksomstandigheden. Loctite 518 geniet de voorkeur voor metalen verbindingen waarbij precisie essentieel is, terwijl SI 5910 ideaal is voor scenario's waarbij meer flexibiliteit en weersbestendigheid vereist zijn. Elk product is ontworpen om de betrouwbaarheid van de installatie te maximaliseren, de veiligheid te verbeteren, de kosten te verlagen en tijd te besparen.