Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een keramisch lager?

Een keramisch lager is een lager dat volledig keramisch of hybride kan zijn. Zogenaamde "volledig keramische" lagers hebben uitsluitend keramische elementen (binnenring, buitenring en kogels), terwijl een hybride lager stalen ringen en keramische kogels heeft. Keramische lagers zijn stiller en hebben een langere levensduur dan traditionele stalen lagers. Ze zijn ook beter bestand tegen corrosie en kunnen bij hogere temperaturen werken.

Keramische lagers worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder siliciumnitride en zirkoniumoxide. Siliciumnitride is het meest voorkomende type lagermateriaal. Het heeft een uitstekende slijtvastheid en lage wrijvingseigenschappen.

Voordelen van keramische lagers

De belangrijkste voordelen van dit product zijn de lage wrijving, de hoge precisie en de weerstand tegen slijtage en corrosie.

Keramische lagers hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele stalen lagers. Ze zijn stiller, hebben een langere levensduur, zijn beter bestand tegen corrosie en kunnen bij hogere temperaturen werken. Bovendien zijn keramische lagers nauwkeuriger dan stalen lagers en kunnen ze bij hogere snelheden werken.

Nadelen van keramische lagers

Het belangrijkste nadeel van keramische lagers is hun kostprijs. Keramische lagers zijn duurder dan traditionele stalen lagers. Bovendien zijn ze kwetsbaarder en kunnen ze gemakkelijker worden beschadigd dan stalen lagers.

Toepassingen van keramische lagers

Keramische lagers worden gebruikt in een verscheidenheid van toepassingen, waaronder auto's, luchtvaart en industrie. Zij worden ook gebruikt in hogesnelheidstoepassingen zoals turbines en elektromotoren. Ze worden ook aangetroffen in andere mobiliteitsartikelen zoals fietsen, skateboards, scooters, enz.

Vind uw keramische lager op 123Kogellager

Hulp nodig bij het identificeren van uw keramische lager? U kunt het vinden op onze site door lagers te filteren op categorie, maat en merk.

123Kogellager is de referentie op het gebied van lagers, met een grote voorraad, een snelle levering en een attente klantenservice die telefonisch en per e-mail bereikbaar is. Wij bieden een breed scala aan keramische lagers in verschillende maten om aan uw behoeften te voldoen. Wij nodigen u uit om ons te volgen op sociale netwerken en u te abonneren op onze nieuwsbrief.