V-RIEMSCHIJF

Wat is een v-riemschijf?

Een v-riemschijf is een type katrol dat wordt gebruikt in krachtoverbrengingssystemen, zoals motoren en machines. Dit product heeft een trapeziumvormige groef op het oppervlak, ontworpen voor een V-riem. Deze riemen hebben een trapeziumvormige doorsnede, vandaar de naam. Het gebruik van een katrol/riemoverbrenging is eenvoudig te ontwerpen en economisch, omdat deze vaak tandwielen, assen en lagers vervangen. Het voordeel van dit type transmissie is de vermindering en demping van trillingen, de demping van schokken en schokken, en de grote vrijheid die het biedt bij het positioneren van de aandrijvende en aangedreven componenten. Niettemin is een regelmatig onderhoudsschema vereist om de slijtage van componenten te monitoren.

Wat zijn de verschillende soorten v-riemschijven?

Als het gaat om katrollen met V-riemschijf profiel, zijn er een aantal verschillende secties, als volgt:

  • SPA V-riemschijven voor SPA V-riemen.
  • SPB V-riemschijven voor SPB V-riemen.
  • SPC V-riemschijven voor SPC V-riemen.
  • SPZ V-riemschijven voor SPZ V-riemen.

Deze katrollen zijn verkrijgbaar met één of meerdere groeven.

Hoe kiest u de juiste V-riemschijf?

Om de juiste V-riemschijf te kiezen, moet u de steekdiameter, de dwarsdoorsnede van de gemonteerde riem, het aantal benodigde groeven en de geïnstalleerde naaf kennen. Poeliereferentie 50-SPZ-1-1008 geeft bijvoorbeeld het volgende aan:

  • 50: steekdiameter
  • SPZ: V-riemschijf (SPZ - Z - XPZ)
  • 1: één groef
  • 1008: afneembare naaf type 1008

Vind uw V-riemschijf op 123Kogellager

Het vinden van uw v-gegroefde poelie op 123Kogellager is eenvoudig en efficiënt. Als u door de site bladert, kunt u door onze catalogus met v-gegroefde katrollen bladeren, verkrijgbaar in verschillende afmetingen met verschillende aantallen groeven om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Bovendien streeft 123Kogellager ernaar om producten van topkwaliteit te leveren, waardoor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van uw aandrijfsystemen wordt gegarandeerd. Met onze responsieve klantenservice kunt u ook deskundig advies krijgen om u te begeleiden bij het kiezen van de ideale trapeziumvormige katrol, waardoor 123Kogellager een betrouwbare partner wordt voor uw behoeften op het gebied van krachtoverbrenging. Maak uw mandje nu gereed.