Afdichtingen

Of het nu gaat om een nieuwe installatie of de vervanging van een defecte afdichting, 123Kogellager biedt u een breed scala aan afdichtingen. Er zijn verschillende modellen afdichtingen met verschillende materialen en profielen, afhankelijk van het gebruik en de vloeistoffen waarmee zij in contact zullen komen. De keuze van het zegel is immers belangrijk omdat het moet overeenstemmen met de toepassing waarvoor het wordt gebruikt. 

Wat is een zegel en wat is het doel ervan?

Een pakking is een mechanisch onderdeel waarmee elementen kunnen worden samengevoegd tot een waterdichte eenheid. Dit type product wordt hoofdzakelijk gemaakt van verschillende soorten rubber (NBR, FPM, EPDM), polyurethaan of siliconen en is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.

Wat zijn de verschillende soorten pakkingen?

Vandaag de dag zijn de meest gebruikte afdichtingen SPI-afdichtingen, hydraulische afdichtingen, O-ringen en wisserafdichtingen.

SPI-zegel

De SPI-afdichting speelt een essentiële rol in de meeste roterende mechanische onderdelen. Het wordt met name gebruikt om draaiende delen af te dichten en zo lekkage te voorkomen. Dit model kan worden besteld als een enkel-lip of dubbel-lip afdichting. Het wordt vooral gebruikt in de automobielindustrie, met name op het koppelingssysteem, de versnellingsbak of de krukas.

Hydraulische afdichting

De hydraulische afdichting is een product dat bewegende delen afdicht en verbindt. Het is een soort product dat bestand is tegen de uitgeoefende druk. Deze druk kan meer of minder belangrijk zijn, afhankelijk van het gekozen materiaal. Dit artikel wordt vaak gebruikt als zuiger- of cilinderafdichting.

O-ring

De O-ring is een rubberen afdichting in de vorm van een ring. Het wordt gebruikt om vloeistoffen af te dichten in statische of dynamische hydraulische en pneumatische systemen.

Afdichting wisser

De wisserafdichting is een rubberen afdichting die wordt geplaatst op assen die bewegen, bijvoorbeeld hydraulische cilinders. Het zorgt voor een goede afdichting en voorkomt het binnendringen van verontreinigende elementen (vloeistof, stof, enz.) in het ontwerp. 

123Kogellager heeft een nog breder assortiment afdichtingen en biedt zuiger-, pneumatische, V-ring, X-ring, sluitring, koord en NILOS afdichtingen. De keuze van een afdichting hangt in hoofdzaak af van het gebruik dat ervan wordt gemaakt, de beweging en de vloeistoffen waarmee zij in contact zal komen. Om de ideale afdichting te kiezen, is het dus belangrijk de kenmerken van de toepassing te bepalen.

Wanneer moet een zegel worden vervangen?

De afdichting is een van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Het voorkomt dat olie uit de motor ontsnapt en zorgt ervoor dat de motor soepel loopt. Daarom is het belangrijk de toestand ervan in het oog te houden en ze regelmatig te vervangen om een perfecte afdichting te verzekeren en schade aan de diverse uitrustingen te voorkomen.

Het is duidelijk dat de afdichting moet worden vervangen als u een lek of een slechte afdichting opmerkt. Afgezien daarvan is er geen echte vaste regel voor wanneer de verandering moet worden doorgevoerd. Het is raadzaam dit te doen zodra u de afdichting moet demonteren, zelfs voor een eenvoudige revisie. Dit komt doordat de vorm van de afdichting is aangepast ten opzichte van de oorspronkelijke montage, zodat het ingewikkeld is om de afdichting perfect in zijn nieuwe positie te brengen. Als het product niet is gedemonteerd, hangt de verandering af van het gebruik dat u ervan maakt en van de staat van de verzegeling. Afhankelijk van het type afdichting en de plaats ervan, bevelen fabrikanten aan deze te vervangen naar gelang van het aantal gereden kilometers.

Hoe vindt u uw zegel bij 123Kogellager?

Het is belangrijk te weten dat deze producten niet kunnen worden geïdentificeerd aan de hand van hun referenties. Zij zijn namelijk niet universeel en kunnen verschillen naar gelang van de fabrikant. Daarom is het nodig de afmetingen op te nemen. Als u op zoek bent naar een spiraalgewonden pakking, een hydraulische pakking of een wisserpakking, moeten wij de binnendiameter, de buitendiameter en de dikte meten. Voor de O-ring is het de meting van de binnendiameter en de meting van de torus die ons van nut zullen zijn om u de aangepaste oplossing te bieden.

Waarom uw zegels bestellen bij 123Kogellager?

123Kogellager is veel meer dan een e-commerce site voor onderdelen. Wij maken er een erezaak van om u een volledige service aan te bieden, aangepast aan uw behoeften. U wilt een afdichting vervangen, maar u hebt advies nodig om het juiste profiel of materiaal te vinden? Onze klantendienst staat klaar om u te helpen bij uw zoektocht. Heeft u haast en wilt u snel geleverd worden? Dankzij onze aanzienlijke voorraad van meer dan 7 miljoen stuks kunnen wij u een levering op de volgende dag aanbieden op het gewenste adres (indien dit zich in Frankrijk bevindt). Wilt u kwaliteitsproducten? 123Kogellager biedt u dit aan tegen zeer concurrerende prijzen, wat het tot een referentie op de markt maakt.

4600 m2 opslagruimte
7.2 miljoen stuks in voorraad
onze sterktes
levering op maat
een afdeling voor bedrijfsoplossingen

4600 m2 opslagruimte

7.2 miljoen stuks in voorraad

onze sterktes

levering op maat

een afdeling voor bedrijfsoplossingen