Afmetingen

Merken

Beschikbaarheid

Hebt u hulp of advies nodig?

Morgen thuis? Mogelijk

logo_delivery_RGB

Gegarandeerde levering binnen 24 uur

Wat is een lineair lager?

Lineaire lagers, ook bekend als kogellagers, zijn lagers die kunnen worden gebruikt voor translatorische asgeleidingen. Deze lagers bieden een goede nauwkeurigheid, lage wrijving en hoge prestaties. Zij worden regelmatig gebruikt in industriële toepassingen zoals geautomatiseerde systemen, robots en werktuigmachines.

Wat zijn de verschillende soorten lineaire lagers?

Er zijn verschillende categorieën lineaire lagers voor de vele bestaande toepassingen, waaronder:

Compacte kogellagers (KH)

Deze lineaire lagers hebben stalen kogels, een kunststof kooi en een buitenring van plaatstaal. Afhankelijk van de toepassing en uw eisen kunnen zij verzegeld of niet verzegeld worden aangeboden.

Gesloten massieve serie kogellagers (KB - LME)

Deze producten hebben stalen kogels, een plastic kooi en een stalen buitenring. Dit geheel produceert een homogene lineaire beweging. Dit lager is ingesloten en kan worden verkocht met of zonder afdichtingen.

Massieve open serie kogellagers (LME**OP)

Les douilles pleines ouvertes sont construites de la même manière que les douilles pleines fermées. La seule différence est qu'ils sont ouverts. Ils sont utilisés lorsque l'axe de guidage est déformé et qu'il est nécessaire de supprimer cette déformation.

Solide, instelbare kogellager serie

Deze lagers hebben dezelfde kenmerken als massieve gesloten kogellagers. Ze zijn echter gegroefd zodat ze kunnen worden gemonteerd in lagers met een verstelbare behuizing. Hierdoor kan de speling tussen de as en de kogelbus worden aangepast.

Tandem massieve kogellagers (KBL)

Tandem massieve kogelbussen hebben de afmetingen (binnen- en buitendiameter) en toleranties van massieve kogelbussen, maar in dubbele lengte.

Kogelmoffen met flens (rond of vierkant) (KBK)

Deze flenslagers hebben dezelfde eigenschappen als massieve kogellagers, maar met een flens. De flens biedt een extra bevestigingsmiddel. Het voordeel van de flens is dat hij de lengte van de boring en de totale grootte van het lager vermindert.

In deze productcategorie vindt u ook lineaire lagers en lineaire geleidingen.

Hoe kies je een lineair lager?

 

Om het lager te kiezen dat u nodig hebt, moet u beschikken over het onderdeelnummer of de technische kenmerken die het bepalen.

De keuze van een lineair lager hangt af van verschillende criteria, waaronder

- Afmetingen (binnendiameter, buitendiameter en lengte)

- Type (compact, gesloten, open, verstelbaar, geflensd, tandem)

- De draaisnelheid

- De te dragen lading

- De omgeving (température, humidité)

Vind uw lineaire lager op 123Kogellager

Op onze website vindt u een ruim assortiment lagers op voorraad met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Om uw selectie te vergemakkelijken, voert u gewoon het lagernummer in de zoekbalk in. Als u dat niet hebt, kunt u klikken op de productcategorie waarin u geïnteresseerd bent en de kenmerken selecteren die u zoekt (afmetingen, merk, enz.). In een paar klikken vindt u het product dat aan uw behoeften voldoet!

Als u informatie of advies nodig heeft, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Onze specialisten helpen u graag!