V-RIEM

Wat is een V-riem?

De V-riem is een type riem dat in veel toepassingen wordt gebruikt om kracht over te brengen. Zoals de naam al zegt, is het een riem in de vorm van een trapezium (V). V-snaren worden vaak gebruikt in industriële toepassingen waar grote hoeveelheden kracht over lange afstanden moeten worden overgebracht. V-snaren zijn over het algemeen te vinden in de volgende toepassingen:

  • Industriële machines: worden gebruikt in industriële machines zoals compressoren, gereedschapsmachines, persen, transportbanden en pompen. V-snaren worden gebruikt om kracht over te brengen van motoren naar de verschillende onderdelen van deze machines.
  • Auto's: V-snaren worden gebruikt om accessoires zoals de dynamo, waterpomp, stuurbekrachtigingspomp en aircocompressor aan te drijven.
  • Huishoudelijke apparaten: worden gebruikt in huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, wasdrogers, grasmaaiers en ventilatoren. V-snaren helpen bij het overbrengen van het motorvermogen naar de verschillende onderdelen van deze apparaten.
  • Landbouwmachines: V-snaren worden gebruikt in landbouwmachines, zoals maaidorsers, tractoren en irrigatieapparatuur, om het vermogen over te brengen op de verschillende onderdelen.
  • Algemene toepassingen voor krachtoverbrenging: V-snaren worden ook gebruikt in diverse andere toepassingen voor krachtoverbrenging, zoals textielmachines, ventilatiesystemen en airconditioningapparatuur.

Zoals je kunt zien, speelt dit type riem een essentiële rol in de machines en toepassingen om ons heen.

Wat zijn de verschillende soorten V-riem?

Er zijn verschillende categorieën V-snaren, die je hier kunt vinden:

Gladde V-riem :

Een gladde V-riem heeft, zoals de naam al zegt, een gladde V-vormige dwarsdoorsnede. Door deze vorm volgt de riem de groef in de poelie, waardoor slippen wordt voorkomen. Dit type riem brengt het vermogen voornamelijk over door adhesie en wrijving tussen het riemoppervlak en de poelie.

Getande V-riem :

Een V-snaar heeft een V-vormige dwarsdoorsnede en inkepingen. Deze inkepingen komen overeen met de corresponderende groeven op de riemschijven, waardoor een positieve en nauwkeurige verbinding ontstaat tussen de riem en de riemschijf. Deze samenstelling zorgt voor een efficiënte, nauwkeurige krachtoverbrenging en voorkomt slip tijdens de overbrenging.

Meervoudig V-riem :

Een meerstrengs V-riem, ook wel meervoudige riem genoemd, is een riem die uit meerdere V-riemen bestaat. Deze individuele V-snaren zijn parallel met elkaar verbonden door een sterke verbindingsband. Deze vorm zorgt voor een hoge betrouwbaarheid en een grotere belastbaarheid en sterkte.

PolyFlex V-riem :

PolyFlex V-riemen zijn trapeziumvormige riemen met een geribbelde bovenkant. Deze riemen zijn smaller en dunner dan conventionele V-riemen. Het doel van dit product is om ruimte te besparen bij het overbrengen van hoge belastingen bij hoge snelheden.

Hoe kies ik mijn V-riem?

Om de riem die je nodig hebt te identificeren, moet je het referentienummer en/of de afmetingen weten. Het onderdeelnummer staat meestal direct op de riem als deze niet te beschadigd is. Als de referentie niet zichtbaar is, moet je de afmetingen opnemen. Voor gladde V-riemen, V-riemen met inkepingen en PolyFlex V-riemen moet je de dwarsdoorsnede (breedte x hoogte) en de lengte weten. Voor V-snaren met meerdere strengen moet je de doorsnede van één streng, het aantal strengen en de lengte bepalen.

Vind uw V-riem op 123Kogellager

V-snaren worden gebruikt in een groot aantal machines en toepassingen. Ze worden gebruikt om energie van de ene plaats naar de andere over te brengen. Er zijn verschillende soorten V-riemen, elk geschikt voor verschillende belastingen. Je kunt jouw V-riem vinden aan de hand van informatie zoals de referentie, het merk of de afmetingen van de V-riem die je zoekt.

123Kogellager is de referentie op het gebied van transmissie. Dit is de beste plaats om V-riemen te vinden. Met een ruim aanbod aan riemen kunnen we ze snel leveren. We hebben ook een grote voorraad andere producten zoals lagers, dichtingen, smeermiddelen en accessoires. Onze klantenservice staat klaar om je te helpen de V-riem te vinden die je nodig hebt.