POLY-V RIEM

Wat is een Poly-V riem?

De Poly-V riem, ook wel geribde riem genoemd, is een riem met V-vormige ribben in de lengte die precies in de V-groeven van de riemschijven passen. Deze riem is ontworpen om kracht efficiënter over te brengen dan V-riemen of platte riemen, met minder slip. Ze bieden zelfs uitstekende grip en een gelijkmatige verdeling van de belasting. Poly-V-riemen bieden uitstekende prestaties, lagere aandrijfkosten en een verbeterde duurzaamheid in vergelijking met andere aandrijvingen. De superieure flexibiliteit zorgt ook voor een grotere installatieflexibiliteit en toegang tot krappe ruimtes. Poly-V riemen worden gebruikt in een groot aantal sectoren, waaronder de automobielindustrie, de industrie, de landbouw, drukkerijen en huishoudelijke apparaten.

Wat zijn de verschillende soorten Poly-V-banden?

Er zijn drie hoofdtypen Poly-V-riemen:

  • PJ /J riemen met een steek van 2,34 mm.
  • PK/K riemen met een steek van 3,56 mm.
  • PL/L riemen met een steek van 4,70 mm.

Je kunt ook kiezen voor een PH/H riem met een steek van 1,56 mm, een TB2 riem met een steek van 2 mm of een PM/M riem met een steek van 9,40 mm.

Hoe kies ik een Poly-V riem?

Bij het selecteren van een Poly-V riem voor uw systeem hebt u twee mogelijkheden om uw riem te vinden. De eerste is het referentienummer op de originele riem die u wilt vervangen. De tweede mogelijkheid is om de afmetingen te nemen. Wat de afmetingen betreft, is het eerste waar je rekening mee moet houden de steek van de riem. De steek van een Poly-V riem is de afstand tussen de pieken van twee nokken. Afhankelijk van de gemeten steek kun je bepalen welk type je nodig hebt. Zodra je deze informatie hebt, moet je het aantal groeven op de riem en de interne lengte tellen. Met deze mogelijkheden in het achterhoofd is het eenvoudig om de Poly-V riem te kiezen die het beste bij je behoeften past.

Vind uw Poly-V riem op 123Kogellager

Bij 123Kogellager bieden we een assortiment Poly-V-riemen van hoge kwaliteit van toonaangevende merken. We hebben Poly-V riemen in verschillende steken en lengtes om te voldoen aan de behoeften van uw toepassing. Met een breed assortiment op voorraad vindt u altijd de riem die u nodig hebt. Bestel bij 123Kogellager en profiteer van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en snelle levering. U kunt ook advies krijgen van onze klantenservice van maandag tot vrijdag.