1370535 LOCTITE
LIJMEN EN KLEEFSTOFFEN

1370535

0

€ 10,89 INCLUSIEF BTW

1918991 LOCTITE
LIJMEN EN KLEEFSTOFFEN

1918991

0

€ 15,94 INCLUSIEF BTW

233849 LOCTITE
LIJMEN EN KLEEFSTOFFEN

233849

0

€ 25,10 INCLUSIEF BTW

1804409 LOCTITE
LIJMEN EN KLEEFSTOFFEN

1804409

0

€ 16,02 INCLUSIEF BTW

Wat is een Loctite product?

In de automobielsector, de transportsector, de industrie, het onderhoud en het dagelijks leven staan Loctite-producten bekend om hun sterkte, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Loctite, onderdeel van de HENKEL Groep, biedt een verscheidenheid aan oplossingen voor het verlijmen, bevestigen, afdichten en afdichten van vlakke onderdelen en onderdelen met schroefdraad.

Wat zijn de verschillende soorten Loctite-producten?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende Loctite-producten verkrijgbaar. Ze kunnen worden gebruikt op de meest uiteenlopende materialen. Elk product heeft zijn eigen kenmerken:

  • Snellijmen worden gebruikt om metalen, plastic en rubberen onderdelen snel te positioneren en te verlijmen. Ze bieden een uitstekende hechting.
  • Bevestigingsmiddelen worden gebruikt om lagers, bussen en cilindrische onderdelen in vele toepassingen te verbinden en vast te zetten. Het is een product dat geschikt is voor hoge belastingen met een gelijkmatige spanningsverdeling. Ze kunnen ook kieren overbruggen om losraken van onderdelen, corrosie en krimp te voorkomen.
  • Schroefdraadborgers vergrendelen en dichten producten met schroefdraad af en beschermen ze tegelijkertijd tegen trillingen, corrosie en vastlopen. Zij worden gebruikt ter vervanging van mechanische reminrichtingen om de kosten te drukken.
  • Schroefdraadafdichtingsmiddelen worden hoofdzakelijk gebruikt om gas- en/of vloeistoflekkage op metalen en/of kunststof schroefdraadonderdelen te voorkomen. Deze producten zijn zeer goed bestand tegen schokken en trillingen.
  • Vlakke dichtingsmiddelen worden gebruikt om spleten te vullen om lekkage en mogelijk falen op vlakke metalen en/of kunststof onderdelen te voorkomen. Dit product hoeft niet opnieuw te worden vastgezet.

Hoe kiest u een Loctite-product?

De keuze van het product in deze reeks zal voornamelijk afhangen van het type technologie dat nodig is. De criteria zullen inderdaad verschillend zijn naargelang u op zoek bent naar een lijm, een schroefdraadborgmiddel, een afdichting, enz. Bijvoorbeeld:

  • Instantlijmen worden hoofdzakelijk gekozen op basis van hun toepassing, viscositeit, uithardingstijd en sterkte. De best verkopende zijn de 401 en 454 lijmen. Deze referenties zijn bedoeld voor de assemblage van moeilijk te verlijmen materialen (metalen, kunststoffen en elastomeren).
  • Bevestigingsproducten worden voornamelijk geïdentificeerd aan de hand van de grootte van de te overbruggen opening tussen de onderdelen, de sterkte en de te weerstaan temperaturen. De best verkochte bevestigingsmiddelen zijn Loctite 638 en Loctite 660. Loctite 638 kan een spleet tot 0,25 mm overbruggen en is bestand tegen temperaturen tot 180°C. Loctite 660 kan een spleet tot 0,5 mm overbruggen en is bestand tegen temperaturen tot 150°C.
  • Om een oplossing voor schroefdraadborging te kiezen, is het belangrijk de gewenste sterkte te bepalen. Als u wilt dat de montage permanent is, zal de oplossing inderdaad anders zijn dan bij een verwijderbare montage. Consistentie en thermische weerstand zijn ook belangrijk. De best verkochte schroefdraadborgmiddelen zijn Loctite 243 en Loctite 270, die op alle metalen kunnen worden gebruikt en lichte olieverontreiniging verdragen. Ze kunnen temperaturen tot 180° bereiken. Loctite 243 is middelmatig sterk en kan worden gedemonteerd, terwijl 270 zeer sterk is.
  • Voor schroefdraadafdichtingsmiddelen is het noodzakelijk te weten op welk type ondergrond het product zal worden gebruikt (metaal en/of kunststof), alsmede het type schroefdraad en de consistentie van de oplossing. De best verkochte producten in dit gamma van Loctite zijn Loctite 577 en 542. 577 wordt gebruikt voor algemene toepassingen. Het zorgt voor een onmiddellijke afdichting bij temperaturen tot 180°. Het laat ook lichte oppervlaktevervuiling toe. Het wordt aanbevolen voor grove draden. Loctite 542 wordt meer gebruikt voor hydraulische en pneumatische metalen slangen. Het wordt aanbevolen voor fijne draden.
  • Vlakke dichtingsmiddelen worden gekozen op basis van het vereiste type afdichting. In het bijzonder of het gewenste pakkingvlak stijf bewerkt of flexibel is. De best verkochte producten zijn Loctite 518 en Loctite SI 5910. Loctite 518 is een starre, machinaal bewerkte scheidingslijn in ijzer, staal en aluminium. Het heeft een hoge viscositeit. Loctite SI 5910 is een flexibele scheidingslijn. Het is uitstekend bestand tegen motorolie.

Vind uw Loctite-product op 123Kogellager

Moet u uw machine repareren en hebt u een Loctite-product nodig? Bij 123Kogellager bieden wij een breed scala van deze producten om te voldoen aan de behoeften van zowel professionals als particulieren. We hebben ook andere accessoires, lagers, riemen en afdichtingen. Wij beschikken over een klantendienst die u met raad en daad bijstaat. Wij bieden een aanzienlijk aantal verschillende referenties die snel uit onze voorraad leverbaar zijn.